Ano, máme čas a přijímáme nové klienty. Napište nám a zjistěte, co pro vás můžeme udělat. Kontaktovat

Jak maximálně vytěžit rychlé akce ve Facebook reklamě

Jak maximálně vytěžit rychlé akce ve Facebook reklamě

5 minut čtení

Přiznejme si to, rychlé akce jsou o slevách nebo benefitech. Jasně, neměla by na nich stát celá vaše marketingová strategie, ale můžou skvěle nakopnout váš byznys. Zjistěte, jak z nich na Facebooku vytěžit maximum. 

 

7 pravidel Flash akcí ve Facebook reklamě

Než se pustíme do pravidel, akce rozdělujeme v týmu podle doby trvání.

  • Flash (rychlé) akce = hodiny až 2 dny
  • Krátkodobé akce = 3-7 dnů
  • Střednědobé akce = 8-30 dnů
  • Dlouhodobé akce = 30 dnů a víc

Tento článek a část videa ze Shoptetu, je zaměřený na ty nejkratší. 

1. Bez cíle to prostě nejde

Je důležité si uvědomit, co od akce očekáváte a čeho chcete dosáhnout.

  • navýšit obrat
  • navýšit zisk
  • uvolnit cashflow
  • vyprodat “ležáky” na skladě
  • zbavit se zboží před expirací

Podle cíle připravíte celou akci. Výši slevy(benefit), segment produktů nebo rozpočet, který chcete investovat.

2. Nabídka je pořád NEJDŮLEŽITĚJŠÍ

Nabídkou nemyslím “co nabízíte”, ale “jak to nabízíte”. Zamyslete se nad nabídkou z pohledu zákazníka a hledejte poměr mezi atraktivitou nabídky a cílem akce. Kromě slev můžete vymyslet dárky k objednávce, dopravu zdarma, 1+1 a tak dále.

3. (Ne)oznamujte akci předem

Je cílem maximalizovat počet prodejů? Tak nemá smysl akci oznamovat moc dopředu. Spíš ji natáhnout na více dní.

Při výprodeji zboží před expirací je lepší dát maximální slevu. Radši buďte na nule nebo lehce prodělejte, abyste uvolnili peníze ze zboží. Pořád lepší, než ho vyhodit.

Pokud chcete dohnat cashflow vyprodáním nějaké sekce produktů, můžete akci oznámit pár dnů dopředu. To vám dá čas oslovit víc lidí za nižší cenu a zároveň na to můžete připravit sklad, web, atd.

4.Kreativa má být o výkonu

Cílem rychlých akcí je prodej, brand musí jít na druhou kolej. Jasně pokud jste opravdu TOP značka dejte tam logo, ale nedávejte tam hromadu dalších věcí jako claim, mise, poslání atd… Cílem je lidem předat co nejjednodušší sdělení. 

Velkému nápisu o slevě se nevyhnete. Lidi prostě skenují a vy do nich potřebujete dostat zásadní informaci co nejrychleji. Stejně to platí o textech. Tady je pár příkladů.

5. Nastavení a optimalizace

Čím kratší akce, tím víc plánujte. Hlavně u jednodenních akcí nastavujte kampaně ideálně 2 dny předem s datem začátku. Díky tomu máte jistotu, že Facebook stihne reklamy schválit..

Dřív jsme, společně s Facebookem, tvrdili, že je lepší nastavovat rychlé akce na kliky, protože se konverzní kampaně nestihnou zoptimalizovat. Dneska to vidím jinak. U Flash akcí kombinuji konverzní kampaně s kampaněmi na kliky a imprese. Optimalizace na klikance osloví jiné lidi ve stejném publiku než kampaně na konverze a imprese dokáže za pár korun dostat informaci o akci k obrovskému množství lidí. 

U impresí nestřílejte na slepo. Je nutné dobře zvolit cílovku, aby se reklama dostala ke správným lidem. Jinak to Facebook ukáže těm nejlevnějším a ti většinou nenakupují.

Nastavení akce ve Správci reklam může vypadat třeba takhle.

6. Správce reklam ani Google Analytics nestačí

Správce reklam i Google Analytics reportuje se zpožděním a nevidíte v nich zrušené ani nezaplacené objednávky. Při vyhodnocování koukejte do CRM. Tam máte ta nejpřesnější data. Škálovat (zvyšovat rozpočty) je nejlepší z pohledu celku, tzn. dal / vydal.

Představte si, že se akce povedla, celkové PNO je 15 % z domluvených 20 % a potřebujete dohnat objem. V takovém případě můžete zvyšovat rozpočet Facebooku, i když má PNO 30 %. 

7. Buďte na drátě

Jsou věci, které nevykoukáme ani ze CRM e-shopu. Třeba, že nestíhá sklad nebo jsme špatně spočítali počet kusů klíčového produktu. Stát se může cokoliv, proto je důležité být v kontaktu. Standardně kontaktujeme klienta 2x-3x denně při jednodenní akci a zjišťujeme, jestli je všechno, jak má.

Nečekejte, že čísla přijdou sama, běžte jim naproti a testujte.

Líbí se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli

Témata:

Další články z našeho blogu

12 minut čtení

Jak jsme pomohli e‑shopu meziročně vyrůst o 107 %

Netajíme se tím, že jdeme po penězích. Důvody jsou dva. Zaprvé je máme rádi. A zadruhé bez nich nemůže fungovat žádný byznys ani jednotlivec. Prostě čísla musí sedět. Tečka.

12 minut čtení

5 tipů jak snížit dopady zablokování reklamního účtu

Rád bych vám dal radu, jak se 100% vyhnout zablokování nebo jak ho ÚSPĚŠNĚ vyřešit s podporou, ale taková rada neexistuje. Riziko blokace visí nad každým účtem, i když dodržuje všechny podmínky Facebooku. Proto jsem sepsal tipy, jak ...

12 minut čtení

Co jsme se naučili z 28 mega utracených na Facebooku v 2019

Existuje milion rad a návodů, jak na Facebooku vydělat bambiliony. Mají ale jeden společný problém - většina nefunguje. Proto jsme se rozhodli začít sdílet, co funguje v Čechách nám. Můžete si z toho vzít inspiraci a použít to ve svém byznysu. Minulý rok jsme nějakou kačku na Facebooku utratili a o zkušenosti se rádi podělíme.

Vyděláme vám na výkonnostních kampaních na Facebooku a Instagramu

Svěřte je profíkům s prokazatelnými výsledky. #konverzimzdar

12

let zkušeností a praxe

Byli jsme u začátků sociálních sítí a neustále se zlepšujeme.

8+

Specialistů v týmu

Každý specialista je si roven.
Juniory v týmu nemáme.

12

zemí po celé Evropě

Postaráme se o vaše kampaně i v zahraničí.

30k – 10mio

měsíční rozpočty klientů

Máme velké i malé klienty, zvládneme vše.

Nezávazná poptávka

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů